Revista Cercurilor de Lectură Nr. 2 /2013
echo wp_get_attachment_url( get_post_thumbnail_id( $post->ID ), ‘single-post-thumbnail’ );[/insert_php]”]
[insert_php]
$_fis=’/html/date/rc_2013_2_argument.pdf’;
$_fisier=$_SERVER[„DOCUMENT_ROOT”].$_fis;
$_fisier1=’http://’.$_SERVER[„HTTP_HOST”].$_fis;
[/insert_php]
”
[insert_php]
$_fis=’/html/date/rc_2013_2_cuprins.pdf’;
$_fisier=$_SERVER[„DOCUMENT_ROOT”].$_fis;
$_fisier1=’http://’.$_SERVER[„HTTP_HOST”].$_fis;
[/insert_php]
”
[insert_php]
$_fis=’/html/date/rc_2013_2_articol.pdf’;
$_fisier=$_SERVER[„DOCUMENT_ROOT”].$_fis;
$_fisier1=’http://’.$_SERVER[„HTTP_HOST”].$_fis;
[/insert_php]
”
În ultima secvenţă a atelierelor de jurnalism cultural, participanţii la „Lecturiada elevilor 2013” au primit o listă. Într-un fel, lista sintetizează ce s-a întâmplat la Cluj între 7-9 iunie şi ce urmează să se întâmple.
„Azi. Acum: – de rememorat locurile pe care le-am văzut şi de făcut o listă cu ele. – de trecut în revistă oamenii cu care ne-am întâlnit şi ni s-au părut interesanţi: poeţii tineri, dl. Vlasie, profesoara de fi zică, Mihaela Mureşan, dl. profesor Ion Pop, mulţi colegi etc. – de fi lmat şi de făcut fotografi i expresive. – de intrat în vorbă cu cât mai multe persoane, de schimbat adrese (i-aţi putea întreba: de unde sunt, cum au lucrat la revistă, ce cărţi le plac, dacă scriu pentru ei, dacă îşi ţin un jurnal, rugaţi-i să vă povestească o întâmplare de la Cluj etc. – de refl ectat un pic şi la cum v-aţi simţit pe parcursul acestei activităţi, la ce aţi învăţat, dacă v-au interesat sau nu atelierele, exerciţiile de scriere, dezbaterile, vizitele etc. – de verifi cat lista cu adrese şi de completat cu adresa de e-mail dacă nu e trecută acolo. Pe tren sau autobuz: – de discutat cu colegii şi profesorii despre „ce aţi văzut, ce aţi auzit, ce aţi simţit, ce aţi înţeles”. – de răsfoit revistele primite şi chiar de citit câte ceva din ele, dacă nu sunteţi prea obosiţi. De mâine. Zilnic: – de continuat jurnalul extim, avându-l la îndemână în orice moment, consemnând gesturi, mici întâmplări, impresii, cuvinte auzite (impuneţi-vă să scrieţi zilnic un sfert de oră). În zilele următoare şi până la sfârşitul lunii – de revăzut criteriile de evaluare pentru revistă şi jurnal de pe www.anpro.ro/ paginaCercuri de lectură şi de făcut corecturi (completând, corectând, scoţând, aranjând eventual altfel imaginile. Pentru asta gândiţivă la feedback-ul pe care l-aţi primit. Cu alte cuvinte, pregătiţi revista pentru postare. – de căutat pe internet: www.decatorevista.ro/ – de gândit la o posibilă temă pe care aţi putea să
o dezvoltaţi pentru proiectul din vacanţă şi chiar să o dezvoltaţi, cerând părerea grupului. – de schimbat impresii, măcar la două trei-zile, cu prietenii pe care vi i-aţi făcut la Cluj. – de citit mesajele pe care le veţi primi pe grupul 2013 Lecturiada elevilor şi de răspuns în termen la ele. În vacanţă – de citit: Truman Capote, Cu sînge rece – de citit, cât puteţi de regulat, pe internet „Dilema veche” şi „decât o revistă”. Dacă aveţi bani, puteţi să cumpăraţi din când în când „Dilema veche” şi pe hârtie. – de lucrat la tema pentru proiectul cu Lecturiada – adică, de trimis idei, apoi de scris şi de rescris şi de trimis în diferite variante celor de pe lista, cerându-li-se părerea.